به هر وسيله الكترونيكي كه پردازنده يا مايكرو پروسسور دارد كامپيوتر مي گويند . كامپيوتر در معناي لغوي به معناي محاسبه كننده و از كلمه « computing » به معناي محاسبه كردن گرفته شده است . در ادامه 10 مدل مختلف از كامپيوترهايي كه تا به امروز عرضه شده اند را معرفي مي كنيم .
به هر وسيله الكترونيكي كه پردازنده يا مايكرو پروسسور دارد كامپيوتر مي گويند . كامپيوتر در معناي لغوي به معناي محاسبه كننده و از كلمه « computing » به معناي محاسبه كردن گرفته شده است . در ادامه 10 مدل مختلف از كامپيوترهايي كه تا به امروز عرضه شده اند را معرفي مي كنيم . البته اين پست بيشتر براي رفع ابهامات در شناخت كامپيوترهاي مختلف نوشته مي شود و سعي بر معرفي است تا تشريح كامل .
1 – كامپيوتر شخصي يا PC
كامپيوتر شخصي يعني دستگاهي كه جهت كاربردهاي عمومي و براي استفاده يك نفر طراحي شده است . در حاليكه مك ( MAC ) يك كامپيوتر شخصي مي باشد ، مردم تصور مي كنند PC به سيستمي مي گويند كه سيستم عامل ويندوز را اجرا مي كند .
PC ها در ابتدا با عنوان ميكروكامپيوتر شناخته مي شدند چون يك كامپيوتر كامل بودند اما با اندازه اي كوچكتر از سيستمهايي معمول .
كامپيوترهاي شخصي در اندازه و شكل هاي مختلف ساخته مي شوند كه جديدترين آنها تبلت آيپد مي باشد.
2 – كامپيوتر روميزي « دسکتاپ » Desktop
هر كامپيوتر شخصي كه داراي ويژگي قابليت حمل نباشد را كامپيوتر روميزي مي گويند . اين در حاليست كه برخي از مردم به دسكتاپ ، PC مي گويند . اصولا دسكتاپ ها به دليل عدم محدوديت در فضا ، كارايي بهتر و قطعات مناسب تر و قدرتمندي دارند . محدوديتي در فضاي حافظه ندارند و عموما با قيمتي كمتر از نمونه هاي قابل حمل به فروش مي رسند .
3 – لپ تاپ LapTop
بيشتر مردم آن را نوت بوك مي خوانند . لپ تاپ ها كامپيوترهاي قابل حمل هستند كه صفحه نمايشگر ، كيبورد ، پردازنده ، مموري ، هارد درايو ، موس پد و پورتهاي ورودي و خروجي را در يك پكيج قابل اجرا با باتري قابل شارژ به صورت يكجا دارند . اندازه آنها كمي بيشتر از يك كتاب معمولي است و برخي از آنها به اندازه يك كامپيوتر روميزي مي توانند كار انجام دهند . امروزه امكاناتي كه در لپ تاپ ها مي گذارند بعدا به كامپيوترهاي شخصي مي رسند . مانند تكنولوژي تاندربولت در لپ تاپ هاي مك بوك اير .مك بوك در بازار ايران از 1 ميليون تا 2 ميليون و هفتصد هزار تومان در مدل هاي مختلف موجود است .
4 – نت بوك Netook :
كامپيوترهاي فوق سبك و كم حجم تر از لپ تاپ ها كه با قيمتي بسيار مناسب تر از آنها جاي خود را در بازار باز كرده اند . با 300 تا 500 دلار مي توانيد يهترين هاي اين نوع كامپيوتر را بخريد . مسلما قطعات داخلي نت بوك ها به قدرتمندي لپ تاپ ها نيست .
5 – کامپیوتر های جیبی يا PDA :
PDA ها كامپيوترهاي كوچكي هستند كه به جاي استفاده از هارد درايو ، از هارد ديسك جامد يا خشك (SSD ) استفاده مي كند . وزن و حجم كم ( حدودا اندازه يك دفترچه يادداشت ) با عمر باتري قابل قبول از مشخصات PDA است . در اين كامپيوترها از كيبورد و موس خبري نيست و كاربر از طريق قلم نوري يا انگشت دستورات ورودي را به صفحه لمسي مي دهد . قيمت آن در بازار ايران از 300 هزار تومان تا حتي 1 ميليون به بالا مي باشد . ماركهاي hp ، Asus ، HTC ، iMate از معروفترين هاي بازار است .
6 – ایستگاه کاری یا Workstation
ورك استيشن نوعي كامپيوتر روميزي است اما با قابليت هايي فرارتر از چيزي كه كامپيوتر روميزي مي ناميم . معمولا با چندين حافظه جانبي و پردازنده هاي زياد براي طراحي كارهاي گرافيكي و رسانه اي مثل ويرايش صوت و تصوير و طراحي بازيهاي كامپيوتري حتي به صورت همزمان ساخته مي شوند .
7 – سرور Server
كامپيوتري كه براي سرويس دهي به كامپيوترهاي ديگر تحت شبكه سراسري وب طراحي و ساخته مي شود . كامپيوتري با حجم بسيار زياد حافظه ، پردازنده هاي قوي و پر سرعت و قطعاتي با بهترين كيفيت . اين كامپيوتر بايد به طور شبانه روزي روشن و به اينترنت متصل باشد تا سايتهايي كه روي فضاي مجازي آن قرار دارند دچار مشكل نشوند . طراحي و نگهداري سرور كار ساده اي نيست و به همين دليل افراد عادي نمي توانند براي خود يك سرور داشته باشند اما مي توانند يك سرور را به صورت ماهيانه يا ساليانه از شركتهاي معتبر در اين زمينه اجاره كنند . اجاره سرور ارزان نيست .
8 – کامپیوتر های بزرگ ( پردازنده مركزي ) يا Mainframe :
كامپيوترهاي مركزي فضاي بسيار زيادي را اشغال مي كنند ( يك اتاق يا حتي يك خانه معمول ) و براي اهداف خاصي مثل ثبت و پردازش اطلاعات بانكي ، آمار و سر شماري ، برنامه ريزي هاي اقتصادي و تراكنش هاي مالي و … توسط سازمانهاي دولتي ساخته مي شوند . اين كامپيوترها بايد در دماي مناسب نگهداري شوند . قيمت راه اندازي چنين كامپيوتري بسيار گران مي شود به همين دليل تعداد معدودي در دنيا وجود دارد . حال چه يك كامپيوتر جيبي باشد چه يك سوپر كامپيوتر با حجم بالا ، قدرت پردازش و محاسبات بر عهده CPU مي باشد .
9 – ابر كامپيوتر ها یا Super computer
قيمت اين كامپيوتر حدود چند صد هزار يا چند ميليون دلار مي باشد . تعداد زيادي كامپيوتر كه به صورت موازي و در قالب يك كامپيوتر قدرتمند مشغول به كار هستند . سوپر كامپيوترها را ما با نام ابر كامپيوتر هم مي شناسيم . در كل ابر رايانه يعني كامپيوتري كه در حال حاضر خود سريعترين و قوي ترين كامپيوتر در زمينه محاسبات باشد . اين كامپيوترها گرماي زيادي توليد مي كنند .
10 – كامپيوترهاي پوشيدني Wearable Computer
آخرين گرايش براي ساخت كامپيوترها همين مدل است . لباسها و عينكهاي هوشمند كه مي توانند كارهاي روزمره ما مثل گشت و گذار در اينترنت ، چك كردن ايميل ، پخش موزيك و … را از طريق چيزهايي كه مي پوشيم انجام دهيم . اين كامپيوترها نمي آيند تا جايگزين مدل ديگري از كامپيوتر مثل دسكتاپ ها شوند اما خب مثل تبلت ها يك ايجاد نياز است و احتمالا طرح هاي اقتصادي از پيش طراحي شده اي را دنبال مي كند .
نظرات شما عزیزان: